Svatební cirkus v Pragovce

února 03, 2016


Když mě Lukášek požádal před rokem a půl o ruku, říkali jsme si, jak máme fůru času na naplánování našeho velkého a důležitého dne s velkým S. Rok a půl ale uběhl jako voda a už za 4 měsíce to vypukne.


Naštěstí jsme od samého začátku věděli, v jakém duchu a stylu budeme chtít náš svatební den mít a tak jsme logicky začali jako první přemýšlet nad místem a svatebními šaty. To vše už máme skoro vyřešené. Místo jsme vybrali v rodném Slezsku, svatební oblek již visí ve skříni a svatební šaty se šijí. Promyšlené by měly být ale taky detaily typu svatební oznámení, jmenovky, výzdoba, fotograf, prstýnky atd. Ufff, no ale kde začít?


Inspiraci hledáme na různých webech (blog.originalnisvatba.cz, Style me pretty aj.) pinterestu , na svatebních veletrzích atd. Minulý rok touto dobou jsme se zúčastnili svatebního veletrhu v hotelu Clarion a byli jsme celkem zklamaní. Přivítali nás zástupy lidí dychtících po svatebních novinkách a "trendech".Viděli jsme přezdobené svatební šaty, pánské košile s dvojitými límečky, saka z lesklých materiálů, svatební oznámení ve zlatých barvách, bez špetky originality. Prostě to všechno bylo takové hodně neosobní, uspěchané, namačkané a nevkusné. Odcházeli jsme domů s prázdným pocitem a otazníkem v hlavě a tak nějak jsme tušili, že to jde přeci udělat i jinak.

Tuším, že někdy na začátku ledna tohoto roku jsme na facebooku objevili velmi zajímavou událost pod ještě zajímavějším názvem Svatební cirkus. Po přečtení konceptu a obsahu Svatebního cirkusu jsme se oba začali moc těšit. Akce se konala 30. ledna 2016 v bývalé továrně Pragovka, kousek od metra Kolbenova. Už jen samotné místo konání s podtextem "Happening za lepší svatby" nás přesvědčilo k účasti. Když jsme dorazili a vstoupili do "továrny", bylo to tam. Takový ten "Waaaau" pocit. Nevím jak u Lukáše, ale mě se zatajil dech. Vstupní ulička byla zahalena do tmy a byla lemována skleněnými dózami se zapálenými svíčkami. Ihned na mě dýchla romantická atmosféra. Byla jsem prostě nadšená a to nejlepší nás teprve čekalo. Krom různých prodejců a vystavovatelů zde probíhali i workshopy, přednášky a vystoupení různých hudebníků. Jelikož jsme na místo dorazili až po třetí hodině, dohrávala zrovna hudební skupina Cirkus Problém a začínala přednáška o významu tradic od Jana Látala. Většinou se na podobných akcích a veletrzích, přednášek a workshopů neúčastníme. Tady jsme však udělali výjimku a rovnou si sedli do přední řady. A udělali jsme dobře. Pan Látal se nejenom skvělé poslouchal ale dokonce jsem si díky němu dokázala konečně odpověď na otázky, se kterými jsem si ohledně svatby nedokázala poradit a lámala si tak hlavu.



Na Svatebním cirkusu jsme mohli najít především spousty zajímavých prodejců a vystavovatelů. Mě se líbili úplně všichni ale asi nejvíce mě zaujala Jana Bušková s jejími nádhernými videy, 27Jewelry se svatební kolekcí (speciálně ta z růžového zlata), květinová Magaela, šperky od Michala Kadaníka a Made Atelier (svatební oznámení od Patricie Dřímalové). Její s láskou a ručně dělané svatební oznámení a tiskopisy mají šmrnc. My jsme jejímu kouzlu podlehly také a už se tak těšíme na výsledek.






A jak bych celkově zhodnotila Svatební cirkus?
Ano, ano, ano, jednoznačně ano. Plánujete-li svatbu v tzv. bohu, rustik, provence stylu, chcete co nejvíce využít dary přírody a máte rádi DIY, je to akce přímo pro vás. My jsme tam našli vše, co jsme potřebovali.

Prosím o více takových akcí, kde nás atmosféra pohltí, kde najdeme usměvavé lidi, kde nalezneme odpovědi na své otázky a odkud si odneseme nejenom cenné rady.




Související

1 komentářů