Střípky našeho bytu

června 22, 2015

Rádi bychom vám tímto článkem dali nahlédnout do našeho soukromí. Abyste měli trochu větší povědomí, kdo vlastně tento blog píše, co jsme zač a jaký máme vkus také mimo módu. Pojďme se sbližovat. Pokud čekáte fotky lednice, sedačky či televize, budete zklamáni. Udělali jsme pro vás několik fotografií předmětů, prvků a detailů, které jsou pro naši domácnost charakteristické. Fotek by se dalo udělat  na desítky, ale kvantita není předmětem tohoto článku. Zvědavější nechť se staví na kávu a sušenku. Jste vítáni. 

Za náš tří roční pobyt v Praze je tohle naše již třetí bydlení. Z malé žižkovské garsonky jsme se brzy stěhovali na Letnou do rozlehlého secesního bytu u Stromovky. Lokalita to je nádherná a ihned jsme si okolí zamilovali. Spousta kaváren, galerií, obchůdků a především zeleně, přičemž o kulturní vyžití není nouze. Byt to byl však majitelem neudržovaný a tak jsme se začali dívat ve stejné lokalitě po něčem podobném a hezčím a našli jsme. 

V našem současném bytečku bydlíme již něco přes rok. Do centra to máme 10 minut tramvají, do Letenských sadů pěšky 5 minut a do Stromovky 10 minut. Často se z kopce rádi díváme na Prahu a ještě radši okupujeme s dekou trávníky letenských parků. Byt se rozkládá na zhruba 70 metrech čtverečních s několika metrovými secesními stropy a dřevěnými parketami. Člověku to dává volnost a kdyby se přeci jen cítil stísněně, tak balkónek či travnatý dvorek ve vnitro bloku poskytne kvalitní útočiště. Je to pro nás opravdový domov, oáza klidu a místo, kde se žije s chutí. Ještě v něm nějakou dobu pobudeme, ale takový ten ideál jako mít něco (především) vlastního se zahrádkou a rajčetem a okurkou, tak takový ideál nás stále hlodá. A i když již víme co bude zítra, rádi se necháme překvapit co bude třeba za rok.

Užijte si prohlídku a napište nám třeba do komentářů, kde a jak se bydlí vám. 



OBÝVACÍ POKOJ










KUCHYNĚ




LOŽNICE

















Související

6 komentářů

  1. Krasné detaily. Nejlepší je věšák na lahve, vážně originální nápad. A ložnice vypadá krásně, klidně bych brala i fotku lednice nebo sedačky :D
    Travel notes

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm detaily vypadají skvěle :) Máte hrozně hezkou ložnici ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera! Úplně úžasné detaily. A díky za inspiraci na organizaci skleniček na víno, vypadá to skvěle a ještě k tomu ušetřím drahocenné místo! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Super nápad s držiakom na poháre :) Máte krásny bytík.

    OdpovědětVymazat
  5. Nedá se to říct jinak, než jedním slovem krása. Povedlo se vám doma pomocí designových doplňků vytvořit takovou tu Warholovskou uměleckou atmosféru a to velice cením. A moc mě to inspiruje při zařizování našeho nového bytu. Moc děkuji za takovou skvělou inspiraci.

    OdpovědětVymazat