Záhada košile s dvojitým límcem

září 22, 2015

Dosud jsem psal o tom, co mě baví, o tom, co se mi líbí či co podporuji a v co věřím. V zájmu rovnováhy vesmíru bych dnes tak rád napsal pár řádek o tom, co je dle mě špatné. Nikdy jste předmět článku na mě nemohli vidět a pokud se někde nepraštím do hlavy s následkem amnézie, která by za velmi zvláštních okolností měla i vliv na ztrátu mého vlastního vkusu, tak ani neuvidíte.


Zdroj: http://www.french-shirts.com/


Tento článek je věnován košili s dvojitým límečkem. Pro ty z vás, kteří dosud neměli to "štěstí" (či měli štěstí?) se s dvojitým límcem setkat. Jedná se o košili, která má pod svrchním límcem, našitý ještě jeden límec, který je obvykle proveden v kontrastním provedení. Dvojitý límec lze nalézt v kombinaci všech typů límců, barev a vzorů a to jak v ležérním, tak i formálním provedení. Velmi oblíbený je dvojitý límec především u konfekcí a to mnohdy i zvučných jmen. Přičemž jsou konfekce, které mají podobné košile po kusu a pak takové, u kterých sortiment košil s dvojitým límcem tvoří i většinu nabídky. 

Za příhodno je také říci, že nejsem zrovna konzervativní člověk a rád si dopřeji nejen košile se zajímavými vzory a barvami. V dnešní nabídce lze nalézt zajímavé kontrasty, jak na rubu límce, tak i manžetách, tak i jiných částech. Právě toto by mohlo být příjemným a vkusným zpestřením pro extravagantnější povahy. V košili s dvojitým límečkem však vidím až přes přílišnou snahu o originalitu hraničící s nevkusem. Košile se vyvíjeli doslova po staletí a svůj současný vzhled má opodstatnění. Na výběr máme zároveň z desítek tvarů límečků, manžet, celkového střihu a detailů. Dvojitý límeček je však záležitost vyloženě "moderní" a hádám, že se do historie nezapíše. 

Možná každý máme doma špatnost, kterou dříve či později vhodíme do pomyslné hory osudu. Tato košile může být jednou z nich. Ono je mnohdy méně ve výsledku více a ať jsem se snažil sebe více, nenašel jsem žádnou inspiraci, v které by tento límeček hrál nositeli do karet. Patrně nenajdete i na celém Pitti Uomu jediný exemplář. A to je přitom jiná liga extravagance, ale tenhle límeček nepřijímá ani samotná sprezzatura. Pokud však máte rádi Céčka a žijete si svůj Discopříběh Nonstop, zde jsou košile s dvojitým límečkem vítané. 

Předmětem článku není někoho urazit. Nabádám jen k zamyšlení a budu rád za případnou diskuzi v komentářích. Líbí se vám podobné límečky či nelíbí? Máte je v šatníku či dokonce plánujete? Děkuji za komentáře, můžete mi s nimi pomoci vyřešit záhadu existence košile s dvojitým límcem. 


Zdroj: www.french-shirts.com

Zdroj: http://www.menstylefashion.com

Zdroj: menstylefashion.com


Zdroj: zara.com

Zdroj: http://g04.s.alicdn.com

Zdroj: http://www.menstylefashion.com

Zdroj: http://esphoto980x880.mnstatic.com

A jsou vám dva límečky málo? Existuje i široká nabídka košil s trojitým límcem.

Zdroj: http://www.naracamicie.com.au/










Související

3 komentářů

  1. Celkem pěkný výběr zajímavých košil mají na S-fashion - www.s-fashion.cz . Vozí to, tuším, z Německa, podle těch značek...

    OdpovědětVymazat