Where is our mind?

července 05, 2018

"With your feet in the air and your head on the ground.." Pixies

Pravda je taková, že už nevydáváme jeden článek za druhým jako tomu bylo rok, dva zpátky. Den je skutečně krátký a my ho stále využíváme na plno, jen těch "projektů" je teď vice a možná i proto ustoupil blog krapet do pozadí. Stále jsme ale tady a na následujících řádcích vám chceme ukázat, proč jsme už více či méně offline.

Co teď vyplňuje náš čas nejvíce?

1. Zahrada
L: Už to bude téměř rok, co bydlíme v našem novém bytu se zahradou za okrajem Prahy. Polovinu interiéru starého bytu jsme prodali a začalo se zařizovat všechno od začátku. V novém, troufám si říci už vyzrálém stylu. Dále spousta vrtání, malování, dokonce jsem stavěl příčku a jednou jednu v koupelně zase zbourám. Zhruba po půl roce jsme se konečně dostali na zahradu a pochopil jsem, že ta se vážně buduje roky.

V prvním kroku jsme si nechali dovést tuny a tuny hlíny a začalo se kolečkovat a dorovnávat terén. Dále přišlo oplocení, zakládání trávníku, založili jsme si také kompost a tento měsíc začneme využívat dešťovou vodu. Opravdová výzva ale byla dřevěná terasa s pergolou. Studovali jsme, kreslili si návrhy a na konec objednali pro terasu desítky prken a hranolů ze sibiřského modřínu a KVH hranoly pro pergolu. A začalo se makat. Položili se základy, pak mi přišel na pomoc přítel od mé sestry a začala  několikadenní "tesařina". Ten pocit, když něco postavíte vlastníma rukama, je opravdu k nezaplacení (místy jsem se cítil jako Ryan Gosling v Zápisníku jedné lásky) a člověk se opravdu mnoho naučí. Postupně přichází na dostatky i nedostatky a jestli bude nějaké příště, tak už vím, co bych udělal trochu jinak. V průběhu několika dalších týdnů jsem dělal menší úpravy, zpevňoval, natíral a doslova včera dodělal střechu. V brzké době pergola ještě dostane boční stěnu z latěk, které necháme prorůst Vistárií, a další týden nám dorazí zahradní nábytek. Chill může začít.

Se zahradou jsme teprve na začátku a čeká nás ještě spousty práce. Už teď víme, že to nebude klasická satelitní zahrádka s tújemi. V plánu je okrasná část, taková oáza klidu s relaxačními prvky a část ovocná s vyvýšenými záhony, ovocnými stromy, místo kde si může naše malá natrhat hrášek či jahody. Na tyhle maličkosti z dětství totiž sám nejraději vzpomínám. Na podzim nás čeká dosázet trávník, zasadit kolem dokola Habrový plot, doklepat skalku a postavit bytelný cihlový gril. Další rok postavit zahradní domek, vyvýšené záhony a dát té naší zahrádce duši.

Je to náročný, ale boží.


2. Nový e-shop Na vlně scandi
L: Z počátku toho bylo opravdu moc. Samostudium, hledání odpovědí na naše otázky (a že jich bylo) a pak samotná realizace. Zatím si vedeme náš e-shop Na vlně scandi stále v minimalistickém režimu a ukazuje se, že to přináší své ovoce. Zkoušíme, děláme chyby a učíme se. Pomalu se posouváme dále a již brzy rozšíříme náš sortiment o další designové skvosty. A čím se v e-shopu momentálně zabýváme? Přemýšlíme jak udělat kvalitnější a zajímavější fotky a pak hlavně marketing. Ve zhýralém PPC světě to je kapitola sama o sobě. Zkoušíme různé portály, někde to jde více, jinde méně či vůbec. Hrajeme si s cenou za kliknutí, platíme faktury a jsme rádi z každé nové objednávky. Tenhle projekt je opravdu po všech stránkách posouvací.



3. Rodina
M: do naší rodinky přibyl před 11. měsíci nový člen, naše dcerka Rozárka. Zaplňuje náš veškerý "volný čas". Díky Rozárce se učíme trpělivosti a pokoře, objevujeme skutečnou velikost lásky, už nemáme čas se zabývat do detailů módou  (i když máme v plánu, koupit si na sebe něco pěkného, odcházíme s oblečením pro Rozárku) a neřešíme jen sami sebe. Teď řešíme dětskou výživu, uspávání, růst zoubků, Rozárčin úžasný motorický vývoj, vybíráme první rodinnou dovolenou .... no je toho hodně. Nechceme skutečně nic zanedbat, čas s naší malou letí opravdu rychle a pokroky vidíme takřka denně. Tímto "projektem" se budeme zabývat ještě spousty let. Celý život.


4. Strollering
M: Myslím, že Strollering přišel do mého života v tu pravou chvíli, přesněji letos v březnu. Dodává mi potřebnou energii, abych vše kolem Rozárky zvládla. A co to vlastně Strollering je? Jednoduše řečeno cvičení s kočárky pro maminky na mateřské. Více se o něm můžete dočíst v mém nedávném článku. Chtěla jsem se na mateřské nějak angažovat, seberealizovat, dostat dolů kila a dostat se zpět do fyzické a psychické kondice. Sport miluju od malička a tak kurz Strolleringu byl jasná volba. Budu si moci vydělat, zasportovat a ještě mít u sebe Rozárku a to chceš. Prostě úžasné cvičení pro maminky. A kde lektoruji, kde mě můžete potkat a přijít si zacvičit? V místě našeho aktuálního bydliště, v Nehvizdech. Dvakrát týdně, tak můžete potkat gang maminek s kočárky, které se jen neprocházejí, ale opravdu makaj.


To by byl náš volný čas v kostce. Chcete se dozvědět o nějakém našem "projektu" více? Řekněte si a my se vám rozepíšeme.

Související

2 komentářů

  1. Ahoj, ráda čtu tvé články. A jsou mi inspiraci. Upravujeme okolí našeho domu. Rádi bychom si pořídili nějaké to posezení na zahradu. Prohlížela jsem webové stránky a tady a tam jsem objevila to co hodilo. Jenomže nemám s těmito stránkami zkušenost. Poraďte. Díky moc. J

    OdpovědětVymazat