5 tipů na dárky k Valentýnu pro muže i ženy

února 02, 2019

Za pár dní budou někteří z vás hojně oslavovat s milovanými osobami svátek Sv. Valentýna. Někdo ve jménu lásky slaví v tento americký svátek, jiný si to nechává na 1. máje. A pak jsou tací, kteří berou útokem oba svátky. Za nás se na prvního máje vždycky rádi projdeme pod třešeň. Ale neuráží nás ani Valentýn. Bereme ho jako příležitost pro nějakou fajn večeři či zážitek. Markéťáci se totiž dost činí a firmy se doslova předhánějí v nabídkách, tak proč toho nevyužít.

A jelikož víme, že byste svému protějšku snesli modré z nebe každý den, tedy i na Valentýna a že vybrat ten správný dárek je někdy pořádný kumšt. Sepsali jsme tak pro vás článek s pár tipy, jak pro něžné pohlaví, tak i pro to mužské.

Hvězdná mapa vašeho životního okamžiku z www.navlnescandi.cz

Začneme tedy pár tipy z pohledu ženy.

PRO ŽENY
1. Parfém - tady ale pozor, musíte opravdu vědět, jaký typ vůně má vaše žena ráda. Sládky? Lehký? Citrusový? Květinový? Doporučuji očíhnout její parfémy v koupelně, na internetu se na ně podívat, zjistit si, z čeho se skládá hlava parfému (základ) a podle toho vybrat ten pravý. Můžete nakoupit klidně přes internet (pro ty zkušenější), ale já bych doporučila dát si tu práci a zajít přímo do specializovaného obchodu, parfémy si očichat a nechat si poradit. Když víte typ vůně, pak už je to brnkačka. Ale pozor, na parfému pro ženu nešetřete!!!

2. Hvězdná mapa vašeho životního okamžiku - chcete být opravdu originální? Tak doporučuji hvězdnou mapu. První pusa? První rande? Výročí? Svatba či narození děťátka. To vše si můžete nechat vypočítat a společně s údaji a textem nechat vytisknout. Sami ji máme doma a je ozdobou našeho obýváku. Získáte tak jedinečný designový kousek ušitý namíru, který má navíc hloubku. Najdete na www.navlnescandi.cz.

3. Kniha z fotek - dnes už existuje nepřeberné množství, jak a kde si nechat vyrobit originální foto knihu (z polaroidů, nalepovací, rovnou vytištěnou, tvrdé vazby, měkké ....). Dá se s tím pěkně vyhrát. Takovou knihu jsem dostala i já, doplněnou vlastními básněmi a pánové, bomba. Pokud máte doma něžnou a romantickou duši, tímto určitě nezklamete.

4. Prádélko - tady opatrně, abyste se nenechali moc unést svou fantazií. Prádlo by mělo být jak sexy, tak něžné. Na Valentýna doporučuji červené, růžové a krajkové. Z vlastní zkušenosti se doporučuji mrknout do kvalitnějších obchodů zaměřených na spodní prádlo. Mějte, ale prosím na mysli, že u spodního prádla je důležitá kvalita a pohodlí. Vyberete-li správně, žena se vám v něm určitě ráda večer předvede.

5. Buďte tajemní - překvapení to my ženy milujeme, samozřejmě tím myslím to příjemné překvapení. Když naplánujete večeři v tiché romantické restauraci s hezkým výhledem a skvělou recenzí, koupíte k tomu květiny, nějaký šperk a to vše zakomponujete třeba do originální pozvánky pro svou milou, máte úspěch zaručen.

PRO MUŽE
1. Zážitek -  mrkněte se po něčem netradičním, po něčem co víte, že mu udělá radost a zároveň i zážitek o kterém s nadšením bude vyprávět kámošům u piva. Tedy žádný kurz psaní všemi deseti, ale například virtuální realita, tandem, laser game, potápění, nějaký zážitkový workshop, jízda v Mustangu a desítky dalších zážitků. Když nevíte coby, mrkněte na slevové portály, inspirace je tam mraky. 

2. Sběratelský kousek - ať už sbírá LP desky, balenou vodu nebo dinosaury, dalším kouskem do jeho sbírky ho určitě jen potěšíte. 

3. Jídlo - Jistě vaši kuchyni zbožňuje, ale vytáhněte ho ven třeba na parádní steak, tatarák či pořádný burger. Mrkněte se na recenze podniků ve vašem městě a najděte ten nej. Protože je tisíc steaků a tisíc chutí. Za zkoušku stojí i Valentýnská degustační menu, v kterých se často dají najít moc pěkné chody. Jíst musí každý, tak proč si to jídlo neužít a pokud se hecnete a koupíte i lístek do kina na film, na který byste jinak nikdy nešla, ale pro něj to uděláte, tak máte vyhráno. "Nechť tě provází síla." Yoda

4. Kniha - Vypnout wifi, dát si nohy nahoru a otevřít si nějakou fajn knihu, to je dobrý relax. Dneska vychází mraky zajímavých i českých věcí. Pro cestovatele doporučuji něco od Ladislava Zibury, šílené a zároveň dost vtipné je snad cokoli od Františka Kotlety. Do třetice doporučuji knížky psané samým životem od Patrika Hartla. Do knížky pak můžete napsat i věnování a máte o památku vystaráno.

5. Lístky na koncert - každý rok k nám jezdí spousta parádních kapel a výběr je tak opravdu velký. Můžou to být lístky na zvučná jména, na jeho oblíbenou kapelu či na menší hudební projekty, které poslouchá a rád by na ně konečně zašel. Koncerty jsou parádní odreagování a doteď rád vzpomínám třeba na takovou méně známkou kapelku The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble. Míša věděla, že je poslouchám, a když ohlásili koncert v Meetfactory, tak neváhala a koupila nám lístky. A o tom to je.


A jak Valentýna vnímáte vy? A máte další zajímavé tipy? Sem s nimi.











Související

0 komentářů