O natáčení pro Dvořákovu Prahu

srpna 21, 2016

Není tomu tak dávno, co nás oslovila Akadamie klasické hudby, pořádající každoročně mezinárodní hudební festival Dvořákova Praha, zda bychom měli zájem stát se součástí vzdělávacích fashion videí. Tento projekt nás natolik zaujal, že jsme  moc neváhali a na spolupráci kývli.



Hlavní myšlenkou Dvořákovy Prahy je šíření české kultury prostřednictvím jména Antonína Dvořáka, jeho současníků a také žáků. Jelikož se jedná o mezinárodní festival a pořadatelům jde především o kvalitu, můžete tak na koncertech vidět opravdové špičky klasické hudby. Přestože se jedná o vcelku mladý festival (letos 8. ročník), patří Dvořákova Praha mezi dva divácky nejnavštěvovanější festivaly svého druhu v České republice. Máte-li tedy rádi klasickou hudbu nebo jí chcete dát alespoň šanci, určitě doporučujeme zajít si na některý z koncertů, které budou probíhat od 4. do 24. září.


Natáčení podobných videí byla pro nás velká neznámá, ale také další zkušenost a tak jsme si řekli proč ne. Slovo dalo slovo, domluvil se termín natáčení a my se do toho mohli naplno pustit. Na spolupráci přistoupila módní návrhářka a fashion couch Kamila Vodochodská, kadeřnické studio Franck Provost a vizážistická škola Make Up Institute Prague.



Do Make Up institutu jsem mimochodem chodila jako modelka na kurzy líčení. Toužíte-li se stát profesionální vizážistkou či se jen sama sebe naučit líčit, pak doporučuji právě tuto školu. Učit vás budou přední makeup artisti a to jak z Česka, tak i zahraničí. A pokud byste měli strach, že nenajdete uplatnění, tak toho se bát nemusíte. Škola se o vás postará i po absolvování studia.




To jsme ale lehce odbočili.

Nyní již k samotnému natáčení. Kamery se chopila trpělivosti oplývající Vanda Miškovská z Cosmopolitanu a celý průběh natáčení nám odfotila  Lucie Merunková. Tým to byl vskutku veliký, převeliký a přesto, že jsme stáli jako modelové, tak to byla opravdu zkušenost k nezaplacení.



Fashion videa se natáčela přímo u Kamči doma, kde má zároveň svůj showroom a dílnu. Přesto, že se jednalo pouze o natočení 5 krátkých videí, strávili jsme v ateliéru přes 11 hodin. Vše se ale nakonec stihlo natočit v jeden den, a tak se všichni mohli radovat z nadcházejícího volného víkendu. 




Hlavní myšlenkou videí je lidem objasnit pojmy jako black tie, dark suit a casual friday. Víte třeba, co si obléci na večerní koncert klasické hudby do Dvořákovy síně či Rudolfína? Pokud ne, videa by vám měla v tomto směru minimálně napovědět.

Videa budeme průběžně zveřejňovat na NAŠEM FACEBOOKU a myslím, že si v nich každý najde něco zajímavého, něco co ho obohatí či na inspiruje. Nikdy nevíte, kdy se taková znalost dresscodu může hodit.








Související

0 komentářů