T.K. Maxx láska na první nákup

října 10, 2016

Dnešní článek je jedním skvělým tipem na nákupy v zahraničí. Většina Čechů bere v zahraničí útokem Primark a za pár korun nakoupí sic plné tašky, ale do Primarku se za kvalitou oblečení nechodí. V dnešním článku vám tak představím oděvní outlet, který se v zahraničí těší velké oblibě, ale u nás je celkem neznámý. Najdete v něm obrovské kvantum kvalitních a zajímavých značek a především pak nadčasových kousků. Samozřejmě to neplatí pro 100% sortimentu a je to místy tak trochu "hrabárna". Cenově je sice jinde než Primark, ale kvalita vám to vrátí a ze zakoupených kousků se tak často můžete radovat i léta.


Řeč je o T.K. Maxxu, lidově označovaném jako TéKáčko, který je evropským bratříčkem amerického TJ Maxxu. Při našem nedávném pobytu v Londýně se stal ihned jedním z našich nejoblíbenějších obchodů. Hned v úvodu je nutno zmínit, že nabídka produktů se liší dle každé pobočky, města a zejména pak země. Nejvíce poboček najdete po celé Velké Británii, dále pak Irsku, Německu, Polsku, Rakousku a Nizozemsku. Úplně v pohodě se vám může stát, že například v Polsku se otočíte v TéKáčku na podpatku a už by jste na něj zanevřeli, ale pak ho navštívíte v Londýně a nevíte na co se dříve dívat.


Paleta nabízených značek je velice pestrá a díky outletové ceně můžete na daném kousku ušetřit stovky až tisíce korun. Tak například z pánské obuvi jsem zahlídl dobře známé Barkery ze 150 liber na 80 liber. To máte ušetřených nějakých 2100 Kč, to je už slušný. Dále například Loake ze 185 liber na 80 liber. Z luxusnějších značek tady máme Versace, který zde měl boty za 100 liber (původní cena 250 liber), Dolce & Gabanna za 200 liber (z 400 liber) a Ralph Lauren za 120 liber (z 430 liber). To je jen taková malá názorná ukázka z desítek až stovek slev na obuv. Moc pěkné boty tady koupíte klidně i za 30 liber, ale musím se přiznat, že většina značek pro mě byla neznámá. 


To byli jen boty. Dále tady máme kalhoty, obleky, doplňky, košile, svetry, bundy, kabáty, trenky a zkrátka vše co se dá nosit. Ale také věci, co se nedají nosit, jako doplňky do domácnosti, designové prvky, věci do kuchyně a koupelny a tak dále. Zkrátka outlet se vším všudy.


Kdybychom jeli do Londýna primárně nakupovat, tak právě tady necháme většinu obsahu peněženky. Nakupování však bylo to poslední, co jsme v Londýně hledali, ale i tak jsme do každého TéKáčka se zájmem nahlédli. Pár kousků jsme přeci jen do šatníku hledali a něco z wishlistu i našli.

Míša si tak pořídila pěkně atypického dlouhého bombera za 10 liber (z 20 liber).


Po trenčkotu jsem se díval už dlouho a když mi padl do oka tenhle od Ben Shermana a co více padl na postavu jak ulitý, tak jsem neváhal. Cena? Zlevněno z 185 liber na 50 liber. Kvalita je naprosto parádní a tento podzim je trenčkot mým nejvěrnějším společníkem do nepohody. Více o něm ale až v chystaném článku.


Tenhle bomber (30 liber) mi taky padl do oka. Je to skvělý minimalistický kousek a parádně se s ním všelijak kombinuje.


Řeknu vám, že to nebylo lehké, zachovat chladnou hlavu a nekoupit vše, co se nám zachtělo. Londýn není levný a pro Čechy obzvláště, ale oblečení se v něm nakupuje nesrovnatelně lépe než v Praze, často i levněji. Chce to jen vědět o těch správných místech. To, že se nakupovat v T.K. Maxxu vyplatí, tak to je bez debat. A jaké máte zkušenosti s TéKáčkem vy? Vlastníte již nějaké úlovky? Nebo vám dal článek nový tip na nakupování? 



Související

4 komentářů

  1. Já v Anglii bydlím, mám tam jen pritele, ale ted jsem bohužel na rok v česku a za rok jedu zpátky :) Tento obchod máme zrovna na namestí a už jsem v nem byla, dají se tam sehnat boží veci :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Tkmaxx taky rádi navštěvujeme na Slovensku by ho měli co nejdříve otevírat. http://tkmax.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Já nakupuji v Německu. Např. Bunda Calvin Klein původně 325eur nyní 47 😉

    OdpovědětVymazat
  4. Top úlovek rifle Marlboro mega pevné že 100 na 10

    Je v ČR či SK TK Max ??
    Díky

    OdpovědětVymazat