Dřevěná móda od Oriwood

prosince 17, 2016

V dnešním článku si představíme další zajímavou českou značku a tou je Oriwood. Oriwood reprezentují dva kluci ze Šumperka, kteří si pomalu ale jistě svými neotřelými nápady plní své sny a budují tak velmi zajímavou značku. Základním materiálem, který používají pro vytváření svých doplňků, je dřevo, a tak není divu, že si vcelku rychle získali i mé sympatie. Výroba doplňku probíhá v malé dílničce v Šumperku a co kus to originál. Produkty jsou vyráběny především z českých dřevin jako jasan, jilm nebo dub. Ale nebojí se ani exotických dřevin typu americký ořech, mahagon, zebrano či padouk.

K přírodním materiálům tíhnu odjakživa. Zcela jistě se mezi našimi čtenáři najdou i tací, kterým například takový motýlek ze dřeva přijde jen jako trend. Možná pak i tací, kteří uznávají jen motýlky látkové. Takový pohled však považuji za velice krátkozraký. Člověk je tvor kreativní a kdybychom se řídili nějakým stereotypem, tak by nikdy nevznikl ani ten látkový motýlek. V dnešní době máme krásné možnosti a je třeba jich využívat. Poměrně nedávno jsem psal také o skleněném motýlku a na designových událostech na něj opravdu nedám dopustit. Nicméně právě s těmi dřevěnými motýlky byl v posledních pár letech opravdový boom. V našich tuzemských vodách se o to zapříčinili především chlapci z podhůří Beskyd, čímž také inspirovali mnohé další. Inspiraci neskrývají ani samotní Oriwood, ale ve výsledku si to dělají jinak a po svém. Nemůžu si pomoci, ale dřevěné doplňky ve mě evokují skandinávský styl. A tak jsem rád, že obě dílny jsou v rámci Severní Moravy. Nechť je Severní Morava se svými lesy a výrobou naším malým kouskem Skandinávie.  


Vlajkovou lodí Oriwood jsou dřevěné kravaty. Poprvé jsem je zahlédl kdesi na nějakém marketu a musím říci, že je to věc, která zaujme. Pokud vás zajímají, tak si k nim prozkoumejte jejich instagram. Vyrobeno jich bylo již na několik desítek a výroba podléhá neustálému zlepšování. Dřevěná kravata bývá vybroušena podle přání zákazníka a to od délky kravaty přes šířku, volbu symetrického či asymetrického zakončení, tvaru uzlu a mnohého dalšího. 

Dalším produktem jsou již zmínění motýlci a ty jsem si objednal také já. Jsou to mí první dřevění motýlci a vybrat si tak z nabídky bylo opravdu složité. Věděl jsem, že chci jednoho plného a druhého s rámečkem. Každý motýlek je originál, a tak po objednání obratem také zmizli ze stránek. A jak jsem vybral? Můžete vidět na přiložených fotografiích. Baví mě dost oba dva, ale ten s rámečkem je přeci jen zajímavější a krásně vzdušný. Když už si vyberete zda chcete plného či rámečkového, tak pak zbývá ještě pořešit tvar, dřevo, barvu a látku. K látce si můžete také vybrat a sladit kapesníček. Ten můžete také vidět na fotce v krabičce. 


Z dalších produktů tady máme dřevěné manžetové knoflíčky, látkové motýlky a trička. Trička to samozřejmě nemohou být ledajaká a tak jsou opatřeny dřevěnými prvky. Jak se taková trička perou? To vám prozatím nepovím.

Zdroj: http://sumpersky.denik.cz/zpravy_region/drevena-kravata-sumperskeho-studenta-putovala-az-do-new-yorku-20160217.htm







I když jich pár vlastním, tak látkový motýlci nejsou mým nejoblíbenějším doplňkem a stále jsem jim tak úplně nepřišel na chuť. Patřím však už nyní do bandičky dřevomotýlkářů a těším se, až je uvedu do společnosti. Kluci z Oriwood se toho nebojí a tak jim držím palce a jsem zvědavý s čím nás ještě do dalších let překvapí.

Máte již nějaké dřevěné doplňky či teprve plánujete? Nebo je to naopak na vás příliš výstřední? Podělte se s námi o svůj názor do komentáře.


Související

1 komentářů

  1. Dřevěná móda je zajímavou alternativou k tradičním materiálům jako je kůže, textil a plast. Dřevo přináší na módní scénu svou přírodní strukturu a vzhled, který se liší od ostatních materiálů. Dřevěné doplňky jako jsou hodinky, sluneční brýle, náušnice, prsteny nebo třeba i takové doplňky jsou originální a stylovým doplňkem každého outfitu. Dřevěné módní kousky jsou navíc ekologické, protože dřevo je obnovitelný materiál, který se může snadno recyklovat. Pokud hledáte zajímavý a originální doplněk do svého šatníku, určitě stojí za to zvážit dřevěnou módu.



    Dřevěná móda je zajímavou alternativou k tradičním materiálům jako je kůže, textil a plast. Dřevo přináší na módní scénu svou přírodní strukturu a vzhled, který se liší od ostatních materiálů. Dřevěné doplňky jako jsou hodinky, sluneční brýle, náušnice nebo prsteny jsou originální a stylovým doplňkem každého outfitu. Dřevěné módní kousky jsou navíc ekologické, protože dřevo je obnovitelný materiál, který se může snadno recyklovat. Pokud hledáte zajímavý a originální doplněk do svého šatníku, určitě stojí za to zvážit dřevěnou módu.



    Regenerate response

    OdpovědětVymazat