Outdoor fitness park Rokytka

února 11, 2017

O venkovních fitness parcích jsme už leccos slyšeli, ale nikdy jsme v žádném nebyli, až do minulého víkendu. Ono jich totiž ani v samotné Praze mnoho není, a když už se poštěstí, tak je to jen pár hrazd a hotovo. Našemu psíkovi Charliemu, ale i sobě, jsme nějaký ten výlet už hojnou dobu dlužili, a tak jsme spojili příjemné s užitečným. Nahodil se sportovní outfit, Charlie se k němu sladil oblečkem a jeli jsme si rozšiřovat nové obzory. Zamířili jsme si to konkrétně na Fitness stezku Rokytka, která se rozkládá na území Prahy 9. Stezku vybudoval MÚ Prahy 9 společně s občanským sdružením Devítka v pohybu. Ihned jsme se zasnili v tom, že bychom byli rádi za něco podobného i na naší sedmičce a třeba takový Štvanický ostrov se doslova nabízí. Podobným projektům fandíme, zájem lidí poslední dobou roste, a tak třeba podobných stezek bude jen přibývat. 



Fitness stezka v Rokytce je asi kilometrová stezka s dřevěnými cvičebními prvky, pneumatikami, různými hrazdami a bradly podél řeky Rokytky. Prvky tak nabízejí především protahování a posilování vlastní váhou, ale také činky a další posilovací zařízení. Pokud se chystáte na Spartan Race, tak tahle stezka pro vás bude doslova mekka. Najdete tady úplně všechno – šplh na laně, kladinu, cvičební prvky na ručkování, pneumatiky, boulder stěnu aj. Ideálně můžete posilování spojit s běžeckým tréninkem, ke kterému park krásně vybízí. V parku bylo příjemně teď v zimě, ale na jaře i samotné cvičení musí být samozřejmě úplně o něčem jiném a zcela jistě ho opětovně a mnohokrát ještě navštívíme.



Umístění fitness parku najdete tady v mapě. Nejbližší tramvajovou zastávkou je stanice "U elektry" a co se metra týče, tak žlutá stanice "Kolbenova". Park je samozřejmě volně přístupný, a co je příjemné, tak i udržovaný. Pokud si nejste jisti, jak na jednotlivých prvcích cvičit, tak neklesejte na mysli. Většina prvků a zařízení je opatřena popisnou cedulkou a rovnou také doporučením na počet opakování. Areál stezky může také posloužit jako hezké místo pro rodinný výlet. Každý si tu totiž přijde na své. Nachází se tu jak dětský koutek, tak i lavičky či zatravněné plochy pro deku.



































Na závěr tady máme fashion koutek. Pokud si nejste úplně jisti zdali u cvičení vydržíte a nechcete do oblečení vkládat větší sumy, tak se určitě mrkněte na nějaké kousky například do Lidlu či Tchiba. Právě z Lidlu je i černošedý sportovní outfit na fotkách. V poměru cena, kvalita a funkčnost je to nejspíše bezkonkurenční. Já (L) už si pomalu začínám být jistý, co od cvičení očekávám, a kousek po kousku zařazuji i nové, tomu odpovídající kousky. Oba jsme si tak na jaře pořídili crossové boty Reebok Spartan, které jak již název napovídá, byly vyrobeny speciálně pro tento závod. Na klasické běhání po asfaltu, tak na to je neužije, ale jakmile se člověk ocitne v přírodě, tak jsou nenahraditelné. 

Zimní čepice je jak módní, tak i zároveň vysoce funkční záležitost. Své uši jsme tak poměrně nedávno svěřili do rukou českých značek jako horolezecký Singing rock a především lyžařská Kama. Právě od Kamy stojí za shlédnutí také vlněné svetry s norskými vzory, které jsou na hory jak pletené. 








Čepice, Kama

Bunda, Time out

Kalhoty, H&M

Boty, Deichmann



Související

0 komentářů