Několik tipů na pánské bílé tenisky

března 22, 2017

Máme tady jaro a možná stejně jako já sháníte nové tenisky. Pak by vám mohl být přínosný tento článek, ve kterém vám představím několik mých tipů na bílé tenisky, které bez problémů také seženete v naší matičce zemi.  K bílým teniskám jsem sám přičuchl poměrně nedávno. Byly to Nike z nějaké nejzákladnější řady a bral jsem to jako zkoušku, zda mě to chytne či pustí. A co se nestalo. Nejenže mě to nepustilo, ale doslova nadchlo. Pokud jste byli stejně jako já dosud u bílých tenisek zdrženlivý, tak vás moc dobře chápu. Musíte se o ně více starat a také si dát záležet na výběru. Odměnou vám však budou opravdu univerzální boty, které se lehce kombinují se zbylými kousky, jsou velmi pohodlné a zároveň vypadají opravdu dobře.

Bílé tenisky můžeme najít v mnoha materiálech, tento článek se však nevěnuje teniskám plátěným. A proč? Je to tak trochu jiná kategorie a nejsou už tak moc univerzální. Samozřejmě s kvalitními plátěnými teniskami také nešlápnete vedle, ale ty kožené budou stejně vždycky o level výše. Navíc, jak jsem již zmínil v předešlém odstavci, o bílé tenisky se musí člověk více starat. A o bílé plátěné tenisky? Tak to čtyřnásobně. Předmětem článku nejsou také vysoké tenisky. Rovněž nejsou, tak univerzální a celkově působí více sportovněji, nežli elegantně. V prapočátku jsou všechny tenisky samozřejmě koncipovány jako sportovní obuv, ale především poslední léta, lze tenisky nosit jak k volnočasovému outfitu, tak i se sakem či dokonce k obleku. Nechť mi konzervativní polobotkáři prominou, ale bílé nízké tenisky elegantní zkrátka jsou. 

Bohužel v následujících tipech nefiguruje žádný český výrobce. Ač jsem se snažil a máme tady pár šikovných českých ručiček, tak jsem žádné tenisky, které by splňovaly mé nároky, nenašel. Pokud o něčem víte, rád uvítám váš tip v komentářích.

Několik mých postřehů v bodech:

  • vyvarujte se zbytečným nápisům a rušivým prvkům
  • investujte do kvalitních materiálů
  • udržujte boty čisté a nezapomínejte ani na tkaničky
  • nespoléhejte se na vaše číslo nohy a raději si tenisky vyzkoušejte v kamenném obchodě
  • vyvarujte se konfekcím a raději si kupte tenisky od kvalitního výrobce obuvi
  • za kvalitu se platí, zaplaťte si a ono se vám to vrátí hned z několika stran



Adidas Stan Smith

Stan Smithy patří právem mezi největší trendy poslední doby. Jsou cenově dostupné, není problém je najít snad v každé kamenné prodejně a díky svému minimalistickému designu se také parádně hodí například k obleku, ale nejen k němu.  


https://cz.pinterest.com/


Nike air force 1

Jsou dalším žhavým vyhledávaným kouskem. Vedle nich Stan Smithy působí mnohem konzervativněji, díky vyšší platformě mají totiž sportovnější nádech, ale to jim naopak dodává takový pěkný fresh look.


https://cz.pinterest.com/


Adidas Superstar

Adidas Superstar jsou opravdovou klasikou, s kterou se potkáváme už doslova roky. Působí až trochu retro, ale určitě si najdou své místo nejen na koncertě Boney M. 

http://www.adidasonlineus.com/


Adidas Superstar 80s Clean

Čistší a svěžejší varianta klasických Superstarů.


https://www.kicksonfire.com



Filling Pieces Low Top Classic White

Holandská značka Filling Pieces už není tak profláklá, ale ve své kolekci má spoustu opravdu zajímavých designů. Pokud hledáte něco, co na vás nevykoukne z každé stránky časopisu, tak Filling Pieces stojí opravdu za pozornost. 



https://cz.pinterest.com/


Nike Tennis Classic CS

Ocení nejen tenisový nadšenci. Velice jednoduché a "čisté".


https://cz.pinterest.com/


Marco Laganà Sneaker Low

Něco opravdu výjimečného, umělecký kousek a přesto cenově dostupný.  To jsou italské boty návrháře Marca Laganà, který svou značku založil teprve v roce 2014 a myslím si, že ještě o něm hodně uslyšíme. Co kus to originál. 


www.marcolagana.com/



Vans Old Skool Reissue

Znáte hangár z Tony Hawk's Pro Skater 2 i po letech nazpaměť a vyrostli jste na plátěnkách od Vans? Pak by se vám mohla líbit tahle elegantnější varianta z kůže.

https://cz.pinterest.com/



Adidas slip on white

Na závěr něco jiného a z kategorie slip on. V této kategorii je totiž opravdu nepřehlédnutelný tento model od Adidasu. Pokud toužíte po pozornosti či jen pohodlí, s touto volbou získáte obojí.



https://cz.pinterest.com/

Bílé tenisky považuji za základ a opravdový must have. A že bílé už vlastníte? Zkuste experimentovat a vyzkoušejte další barvy. Mě osobně teď láká šedá.

Jaké tenisky jsem si nakonec pořídil já? O tom někdy příště.


Související

0 komentářů