Spouštíme e-shop Na vlně scandi

března 17, 2018

S myšlenkou e-shopu jsme si pohrávali již delší dobu. Byla to pro nás velice zajímavá forma podnikání, při které se i dá zúročit to, co nás naučil náš blog, ale zároveň si tyto poznatky rozšířit o další nové obzory. Nikam jsme však nespěchali a taková myšlenka musí pořádně uzrát, aby její závěr nebyl příliš uspěchaný a stalo to opravdu za to. Samozřejmě se nabízely možnosti jako třeba prodávat pánské doplňky či je dokonce vyrábět. S touhle ideou jsme koketovali nějaký čas a i si dokonce zkusili něco ušít. Je však rozdíl věci obdivovat, užívat a podporovat, než je pak sám vyrábět a prodávat. Když jsme se totiž sami zamysleli, zda je to ono, to čemu chceme propadnout, z čeho se chceme radovat, ale třeba i nervovat, tak jsme si tím nebyli úplně jisti. Díky blogu a jeho zaměření jsme však poznali spousty parádních projektů, značek, lidí a dokonce i přátel a jedeme dále a jsme zvědaví, co nás ještě mile překvapí a potká, protože tahle scéna jde pořád nahoru a začíná to být zajímavější a zajímavější. My se však s naším novým e-shopem podíváme do krapet jiných vod. 

Téma interiérového designu jsme na našem blogu již párkrát naťukli. Především pak fanoušci našeho facebooku si mohli všimnout, že inklinujeme ze všeho nejvíce k designu skandinávských interiérů. Baví nás jejich minimalismus,  příjemná atmosféra a útulnost. Svou zásluhu na tom má určitě i to, že scandi styl ctí především přírodní materiály, které pak kombinuje s těmi modernějšími. Čistý design pak krásně doplňují pokojové rostliny, kterých není nikdy dost. Tohle vše nás ohromně baví a ještě dlouho nepustí. Není to jen tím, že scandi styl je momentálně na výsluní, ten je tady už opravdu dlouho a dá se i říci, že má u nás tradici. 

To, že bychom prodávali designové kousky, které lidem pomohou zkrášlit svůj domov, tak to byla myšlenka, které nám dokázala vykouzlit úsměv na rtech. Nebylo tak o čem dále přemýšlet a myšlenka se mohla zhmotnit v činy. Založili jsme si e-shop Na vlně scandi a již během prvních pár dní, jsme se naučili toliko, že to stálo za to a těšíme se, co nám přinesou dny další. V našem e-shopu najdete několik designových plakátů v tzv. skandinávském stylu. Samozřejmě je lze zakombinovat snad do každého interiéru, ale právě pro skandinávský styl jsou plakáty na stěnách doslova ikonickou záležitostí. Fantazie tady opravdu nezná hranic a kombinuje se vše se zdánlivě nekombinovatelným. Pověsit vedle sebe můžete plakáty s písmeny, slovy či fotky přírody, pokojovek, zvířat, geometrických tvarů nebo obrazů žen. Vše je povoleno a my bychom vám rádi s takovými úžasnými díly pomohli. 

Plakáty, které u nás najdete, byly velmi pečlivě vybrány a každý náš plakát bychom si také sami doma pověsili. Snažíme se o to, ať naše plakáty mají nejen výšku a šířku, ale také především hloubku. Jsme na samém začátku a začínáme skromně, ale v tomhle duchu budeme také postupně rozšiřovat naši nabídku, až se z ní jednou stane jedna velká galerie, ve které jak věříme, si vybere opravdu každý. Co se týče použitého materiálu. Sami máme doma plakátů několik a více než papír se nám líbí ty na canvas plátně. Plakátům to dává další rozměr a tak je taky prodáváme na canvas plátně.

A jaké máme plány? My teď opravdu nikam nespěcháme, náš e-shop chceme budovat pomalu na kvalitních základech. Jasně, mohli bychom nakoupit za několik desítek tisíc, rozjet marketing na všech frontách a otáčet se. To ale není to, co teď chceme  a určitě by se v tom shonu zapomnělo na spoustu zásadních věcí. A to i třeba takových, jako mít radost z každého nákupu či z každého dalšího přírůstku do našeho sortimentu. Já budu stále rád pracovat, tam kde pracuji a Míša si během mateřské místy odskočí do skandinávského světa. Postupně budeme doplňovat sklad, rozšiřovat nabídku plakátů a třeba časem přidáme i další doplňky. Mít pak malý showroom s plnými zdmi plakátů, s všudypřítomnými kaktusy, sukulenty, kde by se podávala dobrá káva, tak to je už jen takový malý sen, ale důležité je, že jsme pro ten sen podnikli první kroky. 

Začínáme se po našem zimním spánku pomalu probírat, naše Rozárka nám roste jak z vody,  v našem novém bytě jsme už konečně zabydleni a my se tak dostaneme už více ven. Přibudou tak po delší době nové články s outfity, v naší nové kuchyni se nám vaří jedna radost, tak čekejte i nějaký ten chutný recept a jako novinku také články ze světa skandinávského bydlení. Jak vám řádky z výše napověděly, je to styl v kterém se teď dost pohybujeme. Představíme vám zde ikonické severské značky, kousky, dáme vám tipy na to, kde nakupovat, ale ze všeho nejdříve čekejte úvodní článek do světa skandinávského bydlení. 

Náš e-shop najdete na adrese http://www.navlnescandi.cz a pokud vás zaujal, budeme také rádi za podporu na našem scandi facebooku https://www.facebook.com/navlnescandi/.

Pokud jste dočetli až tady, tak děkujeme za přečtení. Budeme rádi, když nám v komentáři zanecháte feedback na náš eshop. Mějte hezký víkend.




Související

3 komentářů

  1. Rozhodně obdivuji vaši odvahu se do toho pustit. Já už si s tím taky v duchu pohrávala, ale vzhledem k tomu, že vím, kolik je kolem toho administrativy a zařizování, nechala jsem si zajít chuť, dokud se nebudu opravdu nudit. :D :)

    Každopádně vám přeji mnoho štěstí a dávám palec nahoru za zaměření. :) (Aneb, promluvil Skandinavista.)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, velmi zajímavý článek. Na mateřské dovolené jsem začala s ručními pracemi, první můj výtvor byla čepička a svetřík pro miminko (syna). Pak to tak velmi chytlo, že pletla a háčkovala. Nedávno jsem rozjela e-shop s těmito výtvory. Na rozjezd mého e-shopu bych potřebovala propagaci. Tenhle problém jsem řešila zde . Přeji pohodový den.

    OdpovědětVymazat
  3. Musím říct že originální designy máte na e-shopu a i super nápady. No a jak jste začínali kdo vám pomáhál s propagací a prosperuje vám e-shop pořád? A nebo jste vše zvládli sami, mám v plánu si taky založit e-shop s mými produkty ale nějak je to na mě moc informací ale našla jsem na netu takové firmy které dokáží prý pomoci a poradit při rozjíždění eshopu. Ale nějak nad tím vším pořád tapu i když už mám nějaký prodej přes facebookove prodejní stránce.

    OdpovědětVymazat