Paletový DIY stoleček pod TV

května 04, 2015

Mnoho a mnoho let jsme žili bez TV. Zájem o ní upadal ještě na střední škole a s vysokou školou byl nezájem dovršen. Nyní máme už nějakou dobu po škole a odjakživa holdujeme kvalitním seriálům a filmům, které jsme vždy shlíželi na laptopu a jak se postupem času ukazovalo, nebylo to nejpohodlnější. Neustále přenášení laptopu sem a tam, nekvalita obrazu a výsledný prožitek ze snímku nebyl takový, jaký by si byl zasluhoval. Rozhodli jsme se tedy dát tomuto prožitku vyšší level a přemýšleli nad pořízením si projektoru či TV. 

Po zvážení všech záporů a kladů padla volba na TV. Přeci jen je to pohodlnější a momentální výběr je více než velkorysý. Po letech naší izolace se TV od nadstandardní funkce s teletextem vyvinula k 3D technologii, LCD, LED, plazma, SMART, Ultra HD a tak dále. Po zvážení našich požadavků a tužeb nakonec padla volba na krásnou SMART Samsung UE48H620. Nutno říci, že se nám na ní líbí spíše než především, tak mmj. také stojan. Nebudu se rozepisovat co TV umí, zvládá toho zkrátka hodně. Od fitness trenéra, přes krb po wifi. Každý nechť si vybere k jakým účelům ji potřebuje. My užijeme především USB  výstupy ke kino večerům. 

S pořízením TV však nastává také potřeba stolečku. Nejsme moc zastánci klasického obývacího nábytku. Interiér musí být zajímavý. Rádi se motáme okolo DIY (Do it yourself) kultury a když jsme cestou potkali venku paletu, bylo "vymalováno". Nábytků z palet jsme už viděli na sociálních sítích spousty. Je to záležitost příjemně vzdušná, industriální, módní a kreativní. 

Bez dávky inspirace, avšak plný endorfinů jsem vyrazil s paletou na náš dvorek. Improvizace tak mohla začít.  Paleta byla příliš rozměrná, řízl jsem ji tak na půl. Záhy jsem také zjistil, že jsem si to představoval příliš jednoduše. Paletu bylo potřeba zcela rozebrat a složit tak, jak jsem potřeboval. To znamená prkna z jedné části přemístit do části druhé, aby byla plocha pro TV bez mezery a stoleček tak stabilní. Následně jsem musel jedno prkno rozřezat na několik menších dílů coby podpěry mezi jednotlivými patry.  Je to zkrátka taková skládačka pro dospělé. V konečné fázi jsem paletu pořádně vykoupal a vyhladil smirkovacím papírem.

A takhle to dopadne, když vám v dětství berou lego z obavy, že byste si ho mohli dát do nosní dírky a  vy přitom vyrůstáte na Kutilu Timovi  a Patu a Matovi

A voalá stoleček je hotový a výborně slouží. 

Potřebujeme:
Paletu
Kladivo
Hřebíky
Kleště
Pilu
Kreativitu
Čokoládu








Související

2 komentářů