Outfit: Camel coat

listopadu 01, 2015

Podzim s babím létem je snad to nejlepší spojení, co může být. V parku to hraje všemi barvami, slunce přitom příjemně hřeje a člověk si i v listopadu na sebe může dovolit hodit něco lehčího. Naskytla se také ideální  příležitost k nafocení dalšího outfitu.

Dnešnímu casual outfitu dominuje camel kabát, který jsem si pořídil nedávno z podzimní kolekce H&M. Camel coat je nespornou a nadčasovou klasikou. I přesto ho sehnat v ČR za rozumné peníze bylo ještě minulý rok doslova nemožné. Letos je tomu jinak a camel má v nabídce hned několik obchodů s konfekcí o různé ceně a kvalitě. Můj camel je tvořen z 58% vlny, což není na kabát úplně ideální, ale přírodní materiál přeci jen převažuje a kabát je mi příjemný. Velice mě pak baví především vkusný střih a minimalistický design. Určitě si časem pořídím variantu s větším obsahem vlny, ale to už bude investice za několik tisíc a bude mi sloužit i spousty let. Například na Míšu se štěstí usmálo nedávno  a pořídila svůj první Camel z 80% vlny za 40 Kč. Více o tom si můžete přečíst v jejím posledním outfitu. H&M má v nabídce i další Camel s větším obsahem vlny, avšak cenově je to dle mě stále neadekvátní. Několik kousků má v nabídce i Zara. Velmi pěkné jsou obzvláště jednořadé varianty, u dvouřadých to hodně krachuje na složení s minimem vlny a velkým obsahem polyesteru. Pokud se chcete vlézt do 10 000 Kč, zbývá dále už jen nabídka na zahraničních e-shopech. Zde samozřejmě visí ve vzduchu riziko nepadnutí. Pokud však člověk zná své míry, i takové riziko se dá podstoupit. Někde e-shopy dokonce nabízejí možnost vrácení s bezplatným poštovným a to se vyplatí.

V outfitu mám dále svou první a zatím jedinou košili bez límečku. První a určitě ne poslední. Je to zajímavé zpestření v mém košilovém harému. V tmavším odstínu modré jsou pak chinos Baronio Uomo, které jste už mohli vidět v jiném outfitu. Ke kabátu slaďuji brogue boty od Lambretty, které jsem kdysi ukořistil v letenském vintage shopíku Scoro Coco. Zajímavostí je, že britská Lambretta, vyrábí především skútry. Své pole působnosti však rozšířila také na oblečení a různé doplňky. Ještě nedávno jsem tomu, co mám v ruce říkal psaníčko. Dostal se ale ke mě pojem "Spisovka" a ona to spisovka vážně je. Tedy multifunkční taška, která slouží především k přenášení různých spisů, administrativních věcí apod. K tomu je také uvnitř uzpůsobena. 





Kabát: H&M
Košile, F&F
Kalhoty: Baronio Uomo
Boty: Lambretta


A jak jste na tom vy s kabáty? Budu se těšit na komentáře.





Související

4 komentářů

  1. Vypadáš fantasticky! Míše kabát za 40 Kč fááákt závidim, protože o jeho nadčasovosti nepochybuji v dalších, následujících sezónách. Za outfit tleskám a zdravím :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  2. Nelíbí se mi košile, a už vůbec se mi nelíbí, že je vykasaná.. Za mě vyměnit za normální košili, hlavně zakasat a bude to dobrý. A když už košili nechat, tak zakasat. Chápu, že to mělo navodit určitou uvolněnost a ležérnost, ale takhle to opravdu nevypadá dobře. A zajímalo by mě jak vypadá kabát když je zapnutý. Bylo by fajn víc fotek.

    OdpovědětVymazat