Tip na dokument: A Film About Coffee

června 30, 2016

Pokud máte rádi kávu, musíte se podívat na tento dokument. Pokud vám káva dosud nezachutnala, musíte se podívat na tento dokument. Pokud chcete nahlédnout pod kávovou pokličku, dozvědět se, jak se káva vyrábí, pěstuje a připravuje, pak se musíte podívat na tento dokument.

Ono by ani více už nebylo potřeba psát. Dokument A Film About Coffee jsem viděl zhruba před dvěma lety v kině Atlas. Jeden z důvodu, proč milujeme menší kina je ten, že člověk v nich může vidět filmy, které vám v Cinestaru nikdy nepustí, a když k tomu připočteme příjemné ceny a příjemnou pohostinost, tak je takové kino k nezaplacení. Dokument A Film About Coffee je takový ten typ snímku, který když skončí, tak je vám to jen líto. Film je tak krásně natočen, že v něm hltáte doslova každý záběr. A Film About Coffee vás zavede na farmy v africké Rwandě, v Hondurasu, do vyhlášených kaváren v Tokyu, New Yorku, Portlandu, San Franciscu nebo Seattlu. 


Z kina tehdy odcházeli všichni nadšeni, s úsměvem na tváři a nedočkavostí po šálku kávy. Po druhé jsme se na film mrkli už spolu v pohodlí domova, protože film je k dostání také na internetu i s českými titulky. Jsme milovníci dobrých dokumentů a věřím, že s tímto nebude nikdo zklamaný.

Pokud pijete nescafé, tak ho pít nejspíše přestanete. Kdo ví, ten ví a kdo neví, tak si jen uvědomí, že instantní káva nemá s kávou nic společného. My si už dlouho necháváme mlít kávu v Tchibu, ale po shlédnutí dokumentu vyšlo najevo, že i ta naše káva je hodně pod průměr a že existují i chutnější varianty. Těšíme se na nové objevování chutí. A hledání nejchutnějšího šálku kávy? To může být běh na hodně dlouho a my se na něj těšíme. Existuje tolik možností a chutí!




Související

1 komentářů