Ohlédnutí za Teniskology, dosud největším festivalem sneakers v ČR

října 24, 2015

Nedávno jsem kolegovi v práci říkala, že kdybych mohla, chodila bych ve svých sneakerskách Nike Air Max nonstop, i v práci. Bohužel to nejde a tak musím přetrpět pracovní dobu v lodičkách na podpatku. Když si je potom ale nazuji, moje nožky pějí Ódu na radost

Sneakers miluji ve všech směrech. Moje nejoblíbenější už pár let jsou klasické plátěnky Converse nebo Vans. Nedávno jsem si ale koupila i čistě černé Nike Air Max a to jsou papučky, slast je nosit. Díky bohu za to, že už není faux paus vzít si klasickou sukni či oblek a k tomu stylové sneakers.

Je vám tedy jasné, že tak velká akce svého druhu jako byla Teniskology nám nemohla uniknout. Konala se ve Vinohradském pavilonu, který byl roku 2013 zrekonstruován a nyní slouží jako výstavní a prodejní centrum interiérového designu a umění. Na akci Teniskology jste mohli nalézt jak Nike a jejich zimní kolekci, Pumu s živou pumou, Adidas Originals se Superstar kolekcí, Metrostore.cz, SocksInBox, Footshop, Black Out Fashion a jejich skvělou kolekci bot/kozaček/sneakers a přes 30 dalších obchodů. Krom vystavovatelů program také ukázal dohromady přes 11 hodin různých show, přehlídek, exhibic a hudby. 

Mě nejvíc zaujala galerie sneakersek z kolekce Superstar, která je na trhu již neuvěřitelných 45 let, (ambasador Pharrell Williams) od značky Adidas Originals, které speciálně pro festival Teniskology navrhli umělci jako úžasná návrhářka Hana Frišonsová, malířka, kreslířka a ilustrátorka Léna Brauner, taktéž malířka Anežka Hošková, umělkyně a fotografka Andrea Katonová, fotografka Eliška Kyselková, kluci z Polaroidlove a v neposlední řadě skvělý výtvarník Pasta Oner. Každý z umělců si vybral jeden typ sneakersek z kolekce Superstar a přetvořil ho na umělecké dílo. Všichni svým přístupem zosobňují hodnoty skutečné superstar. Podle filozofie adidas Originals totiž popularita nehraje roli. Pravé superstar jdou svou cestou bez ohledu na názor okolí, sami sobě jsou svým publikem i kritikem. Našli svůj styl a zůstávají mu věrní navzdory trendům či poptávce veřejnosti. Léna Brauner u mě ale vyhrála na plné čáře co se týče kreativity - její chlupaté vrnící a hýbající se sneakersky byly naprostá bomba.

Teniskology nás bavilo, objevili jsme zase plno nových a pro nás neznámých značek, obchodů a ošahali si nejnovější kolekce.

Již teď se těšíme na repete :-)


















A na závěr jedna tématická:





Související

0 komentářů