Outfit: Na schodech kubismu

září 16, 2016


Dnešní outfitový článek bude tak trochu jiného vzezření. Všechny outfity jsme si dosud fotili sami. Nedávno nám však přišla zajímavá nabídka od jedné slečny, která začala studovat fotografii na Slezské univerzitě v Opavě. V nabídce stálo, zda bychom chtěli nafotit nějaké fotky a my na to celkem rychle a ochotně kývli. Podobné spolupráce jsou totiž už jenom co se zkušeností týče, přínosné pro obě strany. Následující fotky má na svědomí Kateřina Sysová, které jsme svěřili jak výběr lokality, tak i výběr všeho dalšího. My se vlastně jen oblékli. Bylo to příjemné odlehčení a odpadla tak spousta věcí, které jindy ty naše cvaky obnášejí. Spolupráce to byla moc sympatická. Vyšli jsme si schodiště nahoru a dolů a mezitím se udělalo několik snímků. Pozorní si povšimnou, že ani nejsme moc sladěni. Původně jsme totiž chtěli nafotit outfity dva na dva články, prostě každý za sebe. Byla by škoda však nevyužít společných fotek, a tak máme pro jednou článek dohromady. Je to něco jiného, než co fotíme my, a má to atmo.


A kde že jsme to byli? Kateřina vybrala interiér, konkrétně schodiště Domu U Černé Matky Boží. Už samotný název je impozantní, a co teprve celý dům od přízemí až do posledního patra. Název domu pochází od barokní sošky, která je umístěna na jeho nároží. Dům U Černé Matky Boží je vrcholným dílem českého kubismu architekta Josefa Gočára. V prvním patře domu najdeme velice sympatickou kavárnu Grand Café orient, která je zařízena kubistickým nábytkem, lustry, tapetami a dokonce i věšáky na kabáty. Jen málo míst v Praze má takovou atmosféru a určitě doporučuji kavárnu navštívit. Mě do ní poprvé zavedla již před léty má kamarádka. Seděli jsme na terase, pod námi zpíval jakousi árii slepý pěvec, káva byla výborná a člověk na chvíli zapomněl, na jinak turisticky přeplácené centrum Prahy.


V dalších patrech najdeme výstavní sály stále expozice českého kubismu. Přes skleněnou výplň jsme zahlédli vystavené kusy nábytku, doplňky z keramiky, skla a kovů, malby a plastiky. Prozatím nemáme s touto expozicí žádnou zkušenost, ale určitě se na ni na podzim mrkneme. 





Ona:
Psaníčko: Car boot, London
Boty: Andypola
Náramek: Studio Malíská




On:
Košile: Errico Formicola
Vesta: No name second hand nález
Kravata: Trendhim
Kalhoty: Baronio Uomo


Související

0 komentářů