Skleněný motýlek BeMan

listopadu 26, 2016

Kreativita českého designu nezná hranic. V dnešním článku se podíváme po delší době na motýlky. Ať už vázací či předvázané, oboje zažívají v posledních dvou letech velký boom. V tomto článku však necháme látkové motýlky ležet na polici a podíváme se na zcela nový a netradiční motýlkový materiál. 

Na následujících řádcích vám tak představím značku BeMan a jejich skleněné motýlky. BeMan vyrábí své motýlky zhruba od začátku tohoto roku a je tak stále v začátcích své cesty. Myslím, že se můžeme ještě těšit na všelijaké novinky. Během tohoto roku má už v nabídce na 12 skleněných motýlků. Pokud si chcete vytvořit toho svého jedinečného, tak právě k tomu je k dispozici šikovná věcička jménem konfigurátor. V něm si během nekolika kroků navolíte požadovanou barvu, případné gravírování, typ uchycení, textil a v neposlední řadě i krabičku. 


Mě ihned po otevření stránky zaujal transparentní motýlek Ema. Skvělé se hodí do mého současného minimalistického rozpoložení. Více jsem neváhal a pro větší univerzálnost jsem udělal jen malou změnu u látky, tmavě modrou jsem nahradil za černou a bylo hotovo.

Motýlek mi dorazil v kartónové krabičce vystlané dřevitou vlnou. Pokud chcete motýlka skladovat v krabičce, můžete si připlatit a pořídit si dřevěnou. Jelikož jsou motýlci sklenění, je k nim přibalen také praktický ubrousek na leštění. U mého průhledného provedení je opravdu nepostradatelný. Motýlci se vzorem mají gravírování zhotoveno na zadní straně, přední strana tak zůstává hladká a zde se ubrousek také sejde. 


Co se týče techniky provedení, tak nečekejte zde žádnou strojní práci. Motýlci jsou broušení ručně a to tzv. technikou za mokra. Každý kus je tedy originál. Délka vázání je univerzální a pohybuje se od 37 po 51 cm. Když už jsme u těch čísel tak za zmínku stojí také váha, která je krásných 45 g a vy tak o motýlku na krku sotva víte.


Stejně jako dřevění motýlci, tak i sklenění se nehodí na formální události. Neformálních akcí máme však habaděj a právě na těch bude skvělým doplňkem. Třeba pro různé designové události je jako stvořený. U mě bude mít premiéru už další týden na vánočním večírku.


Rád vám přináším nové věci a pokud se jedná o český design, tak to pak dvojnásob. Doufám, že jsem vám v dnešním článku představil něco nového a zajímavého. Co říkáte na kombinaci skla a motýlku vy, milí čtenáři? 




Související

1 komentářů

  1. Motýlky s netradičními materiály jsou módním kouskem, který rozhodně přitáhne pozornost. Vyrobena z recyklovaného papíru, kovu, kůže nebo dokonce dřeva, tyto motýlky představují zajímavý spoj odvahy a ekologického přístupu k módním doplňkům. Jejich unikátní struktury, textury a barevné kombinace dodávají každému oblečení nezapomenutelný šmrnc. Motýlci s netradičními materiály jsou originálním způsobem, jak vyjádřit svou osobnost a projevit svou lásku k módním inovacím. Chcete-li něco takového extravagantního, je možnost zde se porozhlídnout a vybrat si motýlka, který Vám umožní vystoupit z řady a ukázat svou kreativitu.

    OdpovědětVymazat